Isabel Olid rep els premis Documenta i Rovelló
19.01.2011 La Facultat  - 

Isabel Olid, professora del Departament de Filologia Catalana i membre del Grup de Recerca en Literatura Infantil i Educació Literària (Gretel).


Ha rebut recentment el premi Documenta, el 25 de novembre a Barcelona, per la novel·la Taxonomia de les arrels i el premi Rovelló, 26 de novembre a Mollerussa, per l'assaig Heroïnes post(modernes): models literaris contra l'universal masculí.

El Documenta li ha estat atorgat "per la seva combinació de ruptura i tradició, pel seu retrat de la immigració andalusa a Catalunya i  per una narrativa polièdrica ben travada".

El Rovelló, de l'Ajuntament de Mollerussa, és una anàlisi de set obres literàries de qualitat protagonitzades per nenes. Isabel Olid, que va recollir el guardó en un acte al Centre Cultural de Mollerusa, va assenyalar que la seva intenció ha estat "lluitar contra la dificultat que tenen molts nens d'admirar protagonistes literàries femenines i d'identificar-s'hi, fet que podria arribar a dificultar la igualtat entre les persones. En canvi, les nenes no tenen aquest problema amb els personatges del sexe oposat".

Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2020 Universitat Autònoma de Barcelona