Universitat Autònoma de Barcelona >Videos de la uab >Seccions de videos

 

 • Lliçó inaugural del curs 2016/2017 dels Graus de Matemàtiques i d'Estadística Aplicada

  El dimecres dia 6 d'octubre de 2016 el Dr. Juan Ramón Gonzáles va impartir la Llicó Inaugural dels Graus de Matemàtiques i d'Estadística Aplicada del curs 2016-2017 que portava per títol "Matemáticas y Estadística en el Futuro de la Medicina Personalizada".

  La medicina personalitzada és un dels grans reptes de la nostra societat i té com a últim objectiu l'adaptació de l'assistència sanitària segons la composició genètica de cada persona. No obstant això, els nostres gens no sempre són capaços d'explicar perquè certs individus responen millor a un tractament o sofreixen una malaltia a una edat anterior a l'esperada. Actualment no només som capaços de mesurar el genoma complet d'un individu sinó que també podem obtenir informació d'altres factors que quantifiquen, per exemple, com s'expressen els nostres gens o quins canvis s'han produït en el nostre genoma per l'exposició a factors ambientals. L'estudi detallat de totes aquestes fonts d'informació, així com els mesuraments biomèdics que podem realitzar de forma rutinària per a qualsevol individu mitjançant les noves tecnologies, ens permeten crear models predictius que poden ser utilitzats per predir la probabilitat de desenvolupar una malaltia, respondre a un fàrmac o conèixer el temps fins que un pacient determinat tornarà a recaure. En aquesta xerrada, il·lustrarem com les matemàtiques i l'estadística són essencials per determinar aquests models predictius, i el que és més important, com resultaran crucials per poder analitzar i extreure la informació necessària de la quantitat enorme de dades que s'estan generant en l'actualitat en l'àmbit biomèdic. Es mostrarà com el futur de professionals d'aquestes branques de la ciència tenen i tindran un paper bàsic en alguns dels grans projectes que s'estan duent a terme a nivell internacional, com per exemple el projecte dels 100.000 Genomes Humans.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Octubre 2016
  Durada: 00:57:58 
  Mida: 538 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Wendy Hall - Towards a Science of the Web.

  Lliçó magistral a càrrec de la Sr. Wendy Hall, professora de la Universitat de Southampton, dins del acte d'inauguració del curs acadèmic 2007 - 2008.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona.
  Data: Setembre 2007
  Durada: 02:06:56 
  Mida: 254 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Lynn Margulis - Evolution, from a Gaian perspective.

  Lliçó magistral a càrrec de la Sra. Lynn Margulis, catedràtica de mèrit del Dep. de Geociències a la Universitat de Massachusets, inclosa dins del acte de la seva investidura com a doctor honoris causa.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona.
  Data: Octubre 2006
  Durada: 01:13:46 
  Mida: 175 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Ramón Folch i Camarasa - La traducció, el país i les circumstàncies.

  Lliçó magistral a càrrec del Sr. Ramón Folch i Camarasa, inclosa dins del acte de la seva investidura com a doctor honoris causa.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona.
  Data: Octubre 2006
  Durada: 01:48:57 
  Mida: 276 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Antonio Fontdevila - Reconstruint Darwin.

  Lliçó magistral a càrrec del Prof. Antonio Fontdevila, catedràtic de Genètica de la UAB, dins del acte d'inauguració del curs acadèmic 2006 - 2007.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona.
  Data: Setembre 2006
  Durada: 02:25:49 
  Mida: 346 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Nicolás Sánchez-Albornoz y Aboín - Los informes consulares y la economía española en el siglo XIX.

  Lliçó magistral del Sr. Nicolás Sánchez-Albornoz y Aboín, inclosa dins del acte de la seva investidura con a doctor honoris causa.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona.
  Data: Abril 2006
  Durada: 01:14:28 
  Mida: 254 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Pepe Rubianes - Conferència entorn la nova obra Lorca eran todos.

  Conferència entorn la seva nova obra Lorca eran todos a càrrec de Pepe Rubianes, actor i dramaturg. Organitza l'Associació d'Amics UAB, dins del programa Tertúlies al Campus.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona.
  Data: MAarç 2006
  Durada: 01:16:10 
  Mida: 260 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Carmen Balcells - Una vida de paper.

  Lliçó magistral a càrrec de la Sra. Carmen Balcells, inclosa dins del acte de la seva investidura com a doctor honoris causa.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona.
  Data: Desenbre 2005
  Durada: 01:00:42 
  Mida: 207 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Estela Barnes de Carlotto - Tema: "Abuelas de la plaza de Mayo" (sense títol específic)

  Lliçó magistral a càrrec de la Sra. Estela Barnes de Carlotto, presidenta de l'associació argentina Abuelas de la Plaza de Mayo i Presidenta del Comité Argentino de Seguimiento y Aplicación de la Convención Internacional sobre los Derechos del Niño, inclosa dins del acte de la seva investidura com a doctor honoris causa.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona.
  Data: Octubre 2005
  Durada: 01:40:53 
  Mida: 717 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Jonathan D. Spence - Shaping China: Is the Past still Present?

  Lliçó magistral a càrrec del Dr. Jonathan D. Spence, titular de la Càtedra Sterling d'Història de la Universitat de Yale, dins del acte d'inauguració del curs acadèmic 2005 - 2006.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona.
  Data: Setembre 2005
  Durada: 02:01:02 
  Mida: 860 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Cercador
 • Paraula
 • De:
 • Fins:
 

 

 

2020 Universitat Autònoma de Barcelona