Nova guia de llenguatge no sexista
Observatori per a la Igualtat UAB 21.11.2008 General  -  La Universitat Autònoma de Barcelona, per encàrrec de l’Observatori per a la Igualtat, ha elaborat la nova Guia per a l’ús no sexista del llenguatge a la UAB.

La llengua és una realitat canviant, que evoluciona en cada època per a respondre a les necessitats de la comunitat que la utilitza. En una societat com la nostra, en què es demana més igualtat entre els sexes, la llengua com a producte social no només ha de reflectir aquesta igualtat, sinó que també hi ha de contribuir.

És amb aquesta finalitat que el servei lingüístic de la UAB ha elaborat aquesta guia on es recullen recursos per evitar la discriminació de les dones en el llenguatge.

La novetat d'aquesta guia respecte a d'altres que s'han elaborat en l'àmbit català és que s'hi presenten problemàtiques i solucions per a tres llengües: català, castellà i anglès, il·lustrades amb exemples en cada llengua. Representa, doncs, un pas més de la UAB cap al multilingüisme.

Els recursos de la Guia tenen dos objectius bàsics: d'una banda, fer visibles les dones en tots els àmbits i en totes les situacions; de l'altra, evitar al màxim d'haver de fer servir el masculí plural genèric.

Aquest document ha estat elaborat per Heura Marçal, del Servei de Llengües de la UAB, amb la participació de Fiona Kelso i Mercè Nogués, i amb la col·laboració de la professora Amparo Tusón.

 

Més informació
Guia per a l'ús no sexista del llenguatge a la Universitat Autònoma de Barcelona
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
31/07/13 Institucional -  11a convocatòria del Programa Argó [+]
31/07/13 Mobilitat -  Programa Campus Ítaca 2014 [+]
09/07/13 Formació -  Inscripció oberta al curs U2B: from University to Business [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona