La UAB als rànquings


En els darrers anys la UAB ha vist com es reconeixia el seu esforç per impulsar la qualitat de la docència, per atraure talent internacional i per obtenir un impacte creixent de la recerca amb una millora progressiva de la classificació en els rànquings internacionals més prestigiosos i influents. Així la UAB es troba entre les capdavanteres de l'àmbit espanyol en rànquings mundials com el QS World University Rankings (QS WUR), el Times Higher Education World University Rankings (THE WUR) i l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), i ocupa una posició destacada a escala mundial entre les universitats joves segons les classificacions específiques per a universitats de menys de 50 anys elaborades per QS i Times Higher Education. 

157

THE World University Ranking (THE WUR 2020)

La UAB està entre les 200 millors del món

La UAB se situa en la posició 157 a escala mundial i com la segona universitat de l'Estat espanyol en el rànquing THE WUR 2020. En l'àmbit europeu, la UAB es consolida entre les cent primeres universitats en la posició 69.

188

QS World University Rankings (QS WUR 2020)

La UAB és la segona universitat espanyola al rànquing

La UAB és la segona universitat de l'Estat espanyol i se situa en la posició 188 mundial (i en la 82 a escala europea) segons el rànquing QS WUR 2020, que classifica les 500 millors universitats del món.

2

Academic Ranking of World Universities (ARWU 2019)

La UAB és la segona millor universitat de l'àmbit espanyol

La UAB se situa entre les posicions 201 i 300 del món en la classificació ARWU, que elabora la Universitat Jiao Tong de Shanghai. En l'àmbit espanyol, la UAB apareix en la segona posició conjuntament amb altres universitats.

13

THE Young University Rankings (THE YUR 2018)

La UAB és la tretzena universitat a escala mundial

La UAB ocupa el tretzè lloc a escala mundial, el setèa escala europea i el segon dins l'àmbit espanyol en la sisena edició de la classificació de les 200 millors universitats del món de menys de 50 anys. Aquest rànquing es basa en el THE WUR 2018.

12

QS Top 50 Under 50 Ranking (QS 50u50 2018)

La UAB és la dotzena millor universitat jove del món

La UAB es troba en la dotzena posició a escala mundial, en la cinquena a escala europea i és la segona universitat espanyola en el rànquing de les 50 universitats del món de menys de 50 anys, elaborat a partir dels resultats del QS WUR 2018.

161

Best Global Universities 2020 (BGU 2020)

La UAB se situa en la posició 161 del món

La UAB és la 161a universitat del món segons el rànquing Best Global Universities que publica el diari nord-americà U.S. News.  A nivell europeu ocupa la 70a posició i és la 2a d’Espanya.

1

Round Universities Ranking 2019

La UAB se situa en la posició 134 del món

La UAB se situa en la 134a posició a nivell mundial, la 49a d’Europa i la 1a d’Espanya, en l'edició de 2019 d’aquest rànquing elaborat per l’agència russa RUR Ranking Agency. En els criteris de docència la UAB se situa en el lloc 88.


 

232

Scimago Institutions Rankings (SIR 2019)

La UAB és la segona universitat espanyola

La UAB ocupa el lloc número 232 entre totes les universitats a nivell mundial, i és la segona universitat espanyola segons el nou rànquing Scimago Institutions Ranking 2019.
 

133

University Ranking by Academic Performance (URAP 2018-2019)

La UAB és la 133 del món

La UAB és la segona universitat d’Espanya, la 51a d’Europa i la 133a del món segons l’edició del 2018-2019 del rànquing URAP, que publica anualment la Universitat Tècnica de l’Orient Mitjà (Turquia). Aquest rànquing classifica 2.000 universitats del món segons el nombre i la qualitat de les publicacions científiques.

181

NTU Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities 2019

La UAB se situa a la posició 181 del món

La UAB ha assolit el lloc 181 a escala mundial en l’indicador global publicat per la Universitat Nacional de Taiwan (NTU) l'any 2019, basat en l'activitat investigadora. Amb aquest resultat, la UAB es manté entre les 200 millors del món, i es consolida en la segona posició espanyola. 

9

QS WUR by Subject 2019

La UAB té 9 especialitats entre les 100 millors del món

Nou disciplines científiques de la UAB se situen entre les 100 primeres del món: Veterinària (situada entre les 50 millors del món en el lloc 30), Arqueologia, Idiomes Moderns, Agricultura, Geografia, Comunicació, Sociologia, Economia, i Educació, segons el rànquing per disciplines científiques que elabora QS a partir d'alguns indicadors del QS WUR 2019. En global, la UAB està entre les 200 primeres universitats en 26 de les 48 matèries classificades per QS.

152

Center for World University Rankings (CWUR 2018-2019)

La UAB és la segona universitat espanyola

La UAB ocupa la posició 152 a nivel mundial i la segona posició a nivell espanyol, en la sisena edició del rànquing que publica el Center for World University Rankings situat a l'Aràbia Saudita.3

Leiden Ranking 2019

La UAB ocupa el tercer lloc espanyol en el volum de publicacions

En l'edició de 2019 del Leiden Ranking de productivitat científica, la UAB se situa en la posició 212 en el rànking global per volum de publicacions. Dins l'àmbit espanyol, ocupa el tercer lloc en volum de publicacions i el segon en col·laboració internacional.


 

2

U-Ranking 2019

La UAB entre les primeres universitats espanyoles en recerca

La UAB ocupa la segona posició en el rànquing de productivitat de recerca. A més, està situada en la quarta posició en el rànquing global de productivitat, que agrupa els rànquings de docència, de recerca i d'innovació i desenvolupament tecnològic.
El sistema de rànquings U-Ranking 2019 "Indicadores sintéticos de las Universidades Españolas”, és publicat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE).

20

Cybermetrics Lab CSIC 2017

El DDD de la UAB és el 20è del món i el primer d'Espanya

El Dipòsit Digital de Documents (DDD) de la UAB ocupa el primer lloc entre els repositoris de les universitats espanyoles segons l'edició de gener de 2017 del rànking web de repositoris del món elaborat pel CSIC, i se situa en el 20è lloc dels repositoris institucionals a escala mundial.

16

GreenMetric Ranking of World Universities 2019

La UAB ocupa la 16a posició mundial i la primera d'Espanya

La UAB ocupa la 16a posició mundial i la primera d’Espanya en la desena edició del GreenMetric Ranking of World Universities. El rànquing de la Universitat d’Indonèsia compara els esforços cap a la sostenibilitat y les polítiques de gestió respectuoses amb el medi.

1

Ranquing de El Mundo (El Mundo 2019)

La UAB és la primera universitat espanyola

La UAB obté la millor puntuació en el "Ranking de universidades españolas. 50 titulaciones" que elabora el diari El Mundo. 24 graus de la UAB figuren en els cinc primers llocs de les seves respectives categories. Cinc d'aquests graus n'ocupen la primera posició: Ciències Ambientals, Ciències Polítiques i de l'Administració, Comunicació Audiovisual, Publicitat i Relacions Públiques i Veterinària.


 

1

Ranking CYD

La UAB és la 1a universitat amb major nombre d'indicadors d'alta eficiència

En la 6a edició d’aquest rànquing elaborat per la Fundación CYD en col·laboració amb U-Multirank, la UAB és la primera universitat espanyola que obté un major nombre d'indicadors qualificats d'alt rendiment.

1

Ranking de Bibliotecas Españolas Universitarias (SECABA-Rank 2017)

Les biblioteques de la UAB entre les més eficients de l'Estat

Les biblioteques de la UAB se situen en la primera posició entre les biblioteques de les universitats espanyoles segons el Ranking de Bibliotecas Españolas Universitarias (SECABA-Rank 2017) que avalua l'eficiència de les biblioteques universitàries en funció del pressupost i els préstecs.

3

Ranking Web of Universities Webometrics 2019

El web de la UAB és el 225 del món i el tercer d'Espanya

El web de la UAB es troba en la posició 225 del món i la tercera d'Espanya segons el rànquing Webometrics 2019 que elabora el Cibermetrics LAB del CSIC. El rànquing analitza aspectes com la mida del web, els enllaços d'altres pàgines, el nombre de documents que hi ha disponibles, la transparència o l'excelència.