Els participants de la CONRIS Summer School 2019 posen en pràctica una Unitat de Gestió de Crisis

Summer School Conris 2019

L’edició d’aquest any ha tingut lloc a Hamburg, on 3 estudiants de Grau van participar, del 7 al 13 de juliol, a una setmana formativa en què varen posar en pràctica els seus coneixements en gestió de crisis i emergències amb alumnes d’altres països. L’any vinent, l’Escola serà la seu de la pròxima CONRIS Summer School 2020.

31/07/2019

Cada any, l’Escola participa a la CONRIS Summer School, una estada formativa sobre temes de prevenció i seguretat d’una setmana que cada any té lloc a una de les universitats europees membres de la Xarxa CONRIS.

A l’edició d’enguany, celebrada del 7 al 13 de juliol a Hamburg, hi han participat els alumnes de Grau, Óscar Sánchez, Tomas Torres i Paulina Gragea, i el professor Joaquín Rodríguez.

Durant una setmana, els més de 30 participants de diferents països han abordat la temàtica "Leadership in the Eye of the Storm": Crisis Management in complex urban environments, que ha volgut apropar la gestió de crisis i emergències als estudiants internacionals a partir de diferents tendències, protocols i recomanacions que s’han desenvolupat a Europa arran dels fenòmens de desafecció i radicalització.

La CONRIS Summer School ha combinat classes teòriques i conferències sobre anàlisis de perillositat, treball en equip en un context de crisi, presa de decisions, lideratge o comunicació de crisi, amb l’objectiu de dotar als estudiants d’eines i coneixements per combatre una crisi en espais públics.

Al llarg de la setmana, els participants també varen visitar espais d’interès a la ciutat d’Hamburg com l’avinguda de Jungfernstieg, l’església de Sant Miquel o el port, infraestructures crítiques o de gran complexitat a l'hora de gestionar una emergència.Simulació d’una Unitat de Gestió de Crisis

Durant tres dies, l’organització de la Summer School va plantejar als estudiants internacionals com a exercici pràctic el desenvolupament d’una Unitat de Gestió de Crisis en una empresa gestora de la xarxa de transports davant l’avís d’un atac terrorista.

Per equips, els participants van haver de prendre decisions en temps real amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de l’amenaça mentre es portaven a terme les operacions habituals de servei.

Per al professor de l’Escola, Joaquín Rodríguez, aquesta experiència és molt enriquidora, ja que “permet als alumnes posar en pràctica els coneixements adquirits als seus respectius països”. Entre els participants, hi havia estudiants de Bèlgica, Alemanya, Finlàndia, Escòcia, Holanda i Àustria, entre d’altres.

Una experiència recomanada al 100%

Per Tomas Torres, estudiant del 1r curs de Grau, la simulació va ser “una manera molt intel·ligent de fer-nos entrar en el joc del món real per gestionar una crisi, permetent que un cop finalitzada la simulació puguis analitzar com has actuat, la importància de la coordinació de la informació, com has pres les decisions i per què”.

Per ell, l’experiència li ha permès veure la seguretat “amb uns altres ulls” i li ha obert noves possibilitats professionals que desconeixia.  

Paulina Gragea, estudiant de 4t, també va decidir participar a la CONRIS Summer School amb l’objectiu de ”conèixer la percepció de la Prevenció de Riscos Laborals d’altres països, compartir una nova experiència amb alumnes d’altres procedències i practicar l’anglès”, que és la llengua vehicular d’aquesta formació.

L’estudiant ha valorat la “bona planificació” de la setmana i l’oportunitat d’haver pogut participar en un esdeveniment internacional abans d’acabar la carrera.

La CONRIS Summer School 2020, a la UAB

L’Escola de Prevenció i Seguretat Integral serà la seu de la pròxima edició de la CONRIS Summer School, que tindrà lloc el juliol de 2020. El centre ja va acollir durant el mes de febrer a estudiants i professors internacionals per participar en un curs sobre gestió de riscos, un projecte conjunt entre la Xarxa CONRIS i el Disaster Risk Management Knowledge Centre (DRMKC).

Podeu visualitzar el vídeo-resum de l'última edició, realitzat per NBS Northern Business School:

 

Notícies relacionades

II Congreso Prevencionar en Madrid

L’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB se suma al II Congrés Prevencionar 2019

El centre estarà present a la fira de salut, seguretat i benestar laboral celebrada a Madrid, els dies 3 i 4 d’octubre, oferint informació i atenció als visitants sobre el Grau Oficial en Prevenció i Seguretat Integral (presencial i online), que permet l’acreditació de tècnic/a superior de prevenció de riscos laborals en les 3 especialitats; a més de tota la formació continuada i in company.

Totes les notícies