Grau en Economia

Et donem la millor formació: grau acreditat com a excel·lent per l’AQU i en les primeres posicions dels rànquings, amb professors reconeguts internacionalment i un campus universitari únic

  • Facultat d'Economia i Empresa
  • Campus de Bellaterra
  • Durada: 4 cursos - 240 crèdits
  • Places: 150
  • Nota de tall Batxillerat / CFGS: 7,530
  • Preu per crèdit: 25,27 euros.
  • Idioma: Català (50%) i castellà (40%). Es poden triar algunes assignatures en anglès (10%).
  • Calendari Acadèmic
  • Modalitat: Presencial.
Grau en Economia

El grau se centra en l’estudi de com les societats prenen decisions sobre l’assignació dels recursos disponibles entre diferents alternatives, per assolir els objectius proposats en aspectes com el creixement econòmic, la inflació, l’atur, la distribució de la renda, els ingressos i les despeses públics, la pobresa, etc., i en l’avaluació dels resultats de les diferents polítiques proposades.

S’ofereix un aprenentatge intensiu en matèries tècniques com matemàtiques, estadística i econometria i els coneixements obtinguts permeten prendre les decisions més adients tant en l’àmbit d’organismes públics com d’empreses privades.

Es pot triar, en el darrer curs, un itinerari específic (menció) que permet especialitzar-se en aquella àrea en què es tingui més interès. També es pot escollir fer assignatures en anglès, intercanvis amb universitats estrangeres i fer pràctiques curriculars en empreses. Es potencia la inserció laboral amb tallers i presentacions d’empreses.

La formació que ofereix el grau és molt sòlida: acreditació d’excel·lent amb menció d’internacionalització per l’AQU i en les primeres posicions de tots els rànquings, els professors publiquen en les millors revistes especialitzades, i el campus universitari és únic.

L’enquesta d’inserció laboral mostra que al cap de dos anys d’acabar el grau, un 95,3% dels estudiants estan ocupats (dades de l’AQU de 2017).

Sortides professionals

Els graduats en Economia es caracteritzen per la varietat de perfils professionals als que poden optar. El grau proporciona als estudiants una formació que els permet treballar tant en el sector públic com en el sector privat, i en un ampli ventall d'àmbits que inclou tant l'economia financera com l'economia social.

Els nostres graduats troben feina en administracions públiques, com ara ajuntaments, conselleries, institucions estatals o europees; en empreses tant privades com  públiques, dins del món de les finances, del sector bancari o en qualsevol sector productiu; en organismes reguladors tant nacionals com internacionals i en serveis d'estudis i de recerca.

Dins d'aquestes institucions, els graduats en Economia poden treballar com analistes econòmics, analistes financers, consultors, auditors, analistes de dades o dissenyadors i avaluadors tant de polítiques públiques com d'estratègies empresarials, entre molts d'altres.

La formació obtinguda en aquest grau prepara també a l'estudiant perquè pugui seguir amb èxit estudis de màster de qualitat en qualsevol de les àrees d'especialització del seu interès.

Programes de mobilitat

Pràctiques

Qualitat

Segell d'AQU Catalunya del Grau en EconomiaSegell d'AQU Catalunya en Internacionalització del Grau en Economia Accedir a l'apartat de El grau en xifres