Actualitat

Campanya 2020 La Draga

La UAB estudiarà l’impacte del canvi climàtic als jaciments lacustres

L'equip d'investigació de La Draga, del qual forma part la UAB, durà a terme un projecte internacional per estudiar l'efecte d'esdeveniments climàtics extrems en l'entorn de tres jaciments lacustres mediterranis. Així ho ha anunciat en la presentació de la campanya d’excavacions d’enguany, feta sota estrictes mesures de seguretat.

Estudi de les empremtes dactilars en art rupestre

Determinen qui va pintar art rupestre a partir de l'estudi d'empremtes dactilars

Un equip de recerca coliderat per la UAB ha aplicat per primera vegada l'estudi de paleodermatòglifs a l'art rupestre. Ho ha fet a l'abric de Los Machos (Granada), on han identificat dues empremtes dactilars pertanyents a sengles individus de diferent edat i possiblement sexe, L'estudi demostra el potencial d'aquesta tècnica per aprofundir en el context sociocultural de l'art prehistòric. 

Marmota alpina

Les marmotes es comuniquen mitjançant dialectes

Un equip de recerca amb participació de la UAB i del CREAF ha estudiat quatre poblacions de marmotes alpines als Pirineus catalans i francesos i ha trobat que cada població emet crits d’alarma diferenciats de les altres. Les marmotes distingeixen el dialecte propi del de les forasteres i s’amaguen davant els crits de les desconegudes.

Agenda UAB

Veure tota l'agenda