Torna el cicle de xerrades-seminaris "La cuina del traductor"
IM_profesionalitzacio 17.11.2014 Estudis  -  Professors i exalumnes de la Facultat parlen de les últimes traduccions que han fet o de les que estan fent en un cicle de xerrades-seminaris que ja es va encetar el curs passat.

El proper dimarts, 25 de novembre, a les 13.00 h, la Facultat reprèn el cicle de xerrades-seminaris "La cuina del traductor", en què professors i exalumnes de la Facultat parlen de les últimes traduccions que han fet o de les que estan fent.

En la primera sessió d'aquest curs, que tindrà lloc a l'aula 004 (Carles Riba) de la FTI, Joan Ferrarons, llicenciat per la UAB, parlarà de la seva feina com a traductor autònom. Després d’abordar breument algunes qüestions professionals generals, presentarà alguns dels problemes traductològics que ha tingut amb treballs recents. La xerrada tindrà, doncs, un caràcter pràctic, i els oients seran encoratjats a participar amb les seves preguntes i propostes.

Joan Ferrarons cursà estudis superiors de traducció i filosofia a Catalunya i Alemanya. Durant el 2012 treballà com a corrector a l’Ajuntament de Barcelona i el 2013 es traslladà a Luxemburg per fer-ho com a traductor al Parlament Europeu. Actualment resideix a Alemanya, on es dedica a traduir de l’alemany, el francès i l’anglès i a corregir en català i espanyol.

Entre les seves traduccions destaquen les versions de Michael Köhlmeier, Bertha von Suttner i Friedrich Nietzsche al català. Ha estat professor de català i espanyol per a estrangers i ha impartit classes d’alfabetització. Ha col·laborat amb el grup d’artistes emergents Vols Russos i forma part de l’associació filosòfica Apertura Crítica.
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona