Autors, editors i filòlegs debaten sobre les lletres catalanes

Llibres

El proper 7 de maig, l'Assemblea d'Estudiants de Filologia Catalana de la UAB organitza la IV Jornada FilCat, que enguany versarà especialment sobre el caràcter territorial de la llengua i la cultura catalanes al llarg dels Països Catalans. Les activitats començaran a les 10 h.

06/05/2015

El proper 7 de maig, a la Facultat de Filosofia i Lletres, tindrà lloc la IV Jornada FilCat UAB, una cita filològica plena de noms i cares conegudes compromeses amb la llengua i la cultura catalanes.

La IV Jornada FilCat UAB es consolida com a cita filològica plena de noms i cares conegudes compromeses amb la llengua i cultura catalanes a la UAB. La jornada comptarà amb convidats de renom com el dialectòleg Joan Veny, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, o els escriptors Jair Domínguez, Joan-Lluís Lluís, Josep Porcar i Isidor Marí.

La jornada començarà a les deu amb la conferència de Veny: “Per què vaig devenir lingüista?”. Després, a dos quarts de dotze, tindrà lloc una taula d’editors formada per Pagès, Llibres del Trabucaire, Mediterrània Eivissa i l’Associació d’Editors del País Valencià. Tots ells, de diferents punts del territori, tractaran d’explicar i analitzar l’estat de l’edició en català. A la tarda, a les 15 h, el tradicional Gran dictat, comptant amb diversos premis pels guanyadors, donarà pas al recital Veus del més enllà, en memòria dels poetes catalans recentment traspassats.

Més tard, a dos quarts de sis, a la carpa de la Facultat de Filosofia i Lletres, tindrà lloc el combat de prosistes i poetes. En aquest certamen es podrà gaudir, entre d’altres, d’un Isidor Marí despullat de la capa d’acadèmic i del, també poeta, Josep Porcar. Jair Domínguez i Joan-Lluís Lluís completaran la llista del recital com a prosistes. Per acabar d’amenitzar la jornada, hi haurà un concert a càrrec del cantautor mataroní Marc Ràmia i el duet gironí L’Esllavissada, a més del Karaoke antifilològic.

Més informació: IV Jornada FILCAT UAB

 

Notícies relacionades

Totes les notícies