A la matrícula, marca la casella de la solidaritat

Campanya pel 07

L'alumnat de l'Autònoma podeu a la matrícula fer un donatiu de 15 euros al Fons de Solidaritat de la UAB, el qual finança projectes de cooperació a països del Sud i d'educació per a la Justícia Global promoguts per la mateixa comunitat universitària. 

23/07/2020

A l'hora de formalitzar la matrícula per al curs vinent es pot marcar la casella per fer un donatiu de 15 € que es destinaran a projectes de cooperació per al desenvolupament a països del sud o a accions d'educació per a la Justícia Global al campus de la universitat. Els projectes, promoguts per membres de la mateixa comunitat universitària, es tracten d'accions de formació, recerca, assessorament tècnic i aliances estratègiques interuniversitàries en els àmbits de la salut, la justícia ambiental, les migracions i la igualtat de gènere a països com Uganda, Mèxic, Vietnam, Cuba, Mali, Tunísia, Senegal, Xile, Equador, Brasil, Líban, Colòmbia, Marroc o Uruguai. 

El Fons de Solidaritat de la UAB, amb més de 25 anys d'existència, recull els donatius que posteriorment s'assignen als projectes que proposen professorat i estudiants. La campanya del 0,7% es va iniciar a la UAB el 1994. En consonància amb el moviment pel 0,7%, que promovia la cooperació i la solidaritat amb els països del sud, el claustre de la universitat va decidir sumar-se a la iniciativa i destinar una part del pressupost a accions de cooperació per al desenvolupament. El Fons, a més, es nodreix de les aportacions de PAS i PDI, que fa donatius de forma contínua.

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) gestiona el Fons de Solidaritat a través de l'Àrea de Cooperació i EpJG. Cada any, obre convocatòries a les quals el personal docent i investigador i l’alumnat de màster i doctorat poden presentar els seus projectes, d’entre els quals sorgiran les iniciatives seleccionades on es destinaran els fons recaptats amb les donacions.

Si sou estudiants de la UAB, us animem a marcar la casella de solidaritat i fer l’aportació de 15 € per al Fons de Solidaritat de la UAB.

 

Notícies relacionades

Surt la resolució de les beques Prevenció d'Extremismes Violents

Quatre estudiants sirianes i kurdes es formen a la UAB en prevenció d'extremismes

Quatre joves activistes sirianes i kurdes estan cursant aquest curs a la UAB un màster (tres d'elles) i una altra, un doctorat, gràcies a les beques que han obtingut en el marc del Programa d’Acollida de persones en cerca de refugi a la UAB, que afavoreix que persones en situació de cerca de refugi puguin cursar estudis universitaris i exercir el seu activisme.

Totes les notícies