L’estudiant Gorka Samaniego, medalla de bronze al Campionat Mundial de Debat de Perú

Gorka Samaniego

La UAB ha tornat a participar en el Campionat Mundial de Debat en Espanyol (CMUDE) que s’ha celebrat a la Universitat ESAN (Perú), del 16 al 23 de juliol. L’alumne de la UAB, Gorka Samaniego, ha  format parella de debat amb Aleix Ràmia, estudiant de la Universitat de Barcelona. La professora de Dret Penal de la UAB, Margarita Bonet, també ha format part de la delegació de la UAB al Mundial en qualitat de jutgessa. 

24/07/2019

Gorka Samaniego, estudiant del doble grau en Dret i Ciències Polítiques, ha estat escollit tercer millor orador del Campionat Mundial de Debat en Espanyol (CMUDE), que ha tingut lloc a la Universitat ESAN (Perú), del 16 al 23 de juliol. 

La parella de debat formada per Samaniego y Aleix Ràmia, estudiant de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica de la Universitat de Barcelona, ha fet una bona actuació al campionat, arribant fins a la semifinal.
 
Gorka Samaniego, orador i formador d'argumentació i debat del Grup de Debat de la Facultat de Dret de la UAB (GAD), ha estat dues vegades millor orador nacional en tornejos de debat i, en parella, cinc vegades subcampió nacional. Aquest últim any ha guanyat representant a la UAB al Torneig de Debat de la Xarxa Vives. 

Per la seva banda, Margarita Bonet, coordinadora i formadora del GAD, té àmplia experiència com a jutgessa tant en el circuit nacional com internacional, destacant la seva participació al CMUDE 2016 a Còrdova i 2018 a Xile (on va arribar a jutjar rondes finals).

La modalitat de debat del Campionat Mundial de Debat de Perú és la del Parlament Britànic (BP per les seves sigles en anglès) en què quatre parelles debaten sobre un tema anunciat -juntament amb la posició que els tocarà defensar- 15 minuts abans de l’inici del debat, temps durant el qual han de preparar els arguments sense poder accedir a internet. 
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies