La Facultat de Dret acull l'últim torneig de la Lliga de Debat del Poder Judicial

Facultat de Dret

El cinquè i últim torneig de la Lliga de Debat sobre el Poder Judicial es desenvoluparà a la UAB. Tindrà lloc el proper 25 d'abril, a partir de les 11 h, a la sala de vistes de la Facultat de Dret. En acabar, s'anunciarà l'equip de 12 estudiants que anirà a la competició europea del proper juliol.

16/04/2015

El proper 25 d'abril, la sala de vistes de la Facultat de Dret de la UAB acollirà el darrer dels tornejos de la Lliga de Debat sobre el Poder Judicial: Democràcia judicial. El debat es titularà: "¿Debe limitarse el ejercicio de la acción popular en el procedimiento penal?". Hi participaran equips de la UAB, la UdG i ESADE. A les 11 h, tindrà lloc la presentació i l'emparellament dels equips i les dues semifinals tindran lloc, respectivament, a les 11,15 h i a les 12,15 h. La final es realitzarà a les 13,15 h.

A la cloenda, a més d'anunciar-se l'equip guanyador i els premis individuals, es farà pública la composició de l'equip de 12 estudiants escollits per formar part de la Copa Màster Europea Poder Judicial que es durà a terme del 13 al 20 de juliol a diferents capitals europees.

Un equip guanyador

La Liga de Debate del Poder Judicial està formada per cinc tornejos arreu de l'Estat i una final europea on participaran els 12 millors estudiants de la lliga. Al debat anterior, el proppassat 11 d'abril, l'equip d'Argumentació, Debat i Oratòria de la Facultat de Dret de la UAB va guanyar el torneig Jóvenes Juristas que es va celebrar a l'Audiència Provincial de Sevilla. L'equip format per Ciprià Requena, Beatriz Núñez, Ramon Salvat, i el capità, Albert Carles, va demostrar un profund domini de l'oratòria i d'argumentari jurídic sobre la institució de la justícia universal. En semifinals, es va enfrontar al grup de la Universidad Loyola Andalucía i, a la final, a la  Universidad de Málaga.Nota de premsa (28/04/2014)

El passat 25 d'abril, la Sala de Vistes de la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona va ser l'escenari de l'últim torneig de la Lliga de Debat del poder judicial, amb el tema: s'hade limitar l'exercici de l'acciópopular en el procediment penal? A cada ronda corresponia a un equip sustentar la necessitat de modificar l'exercici de l'acciópopular i l'altre, demostrar perquèés convenient conservar tal com estàprevista en l'ordenament jurídic. En aquest context cada equip va demostrar els seus coneixements jurídics sobre el tema en citar jurisprudència aplicable, legislaciói doctrina, i mitjançant exemples de casos actuals evidenciar pros i contres d'aquesta figura jurídica, amb una excel·lent capacitat d'anàlisi i argumentació, aixícom una bona capacitat de improvisació, seguretat i confiança.

Van participar els equips ConcepcióArenal de la UAB, integrat per Albert Carles, Marta Giménez Arcusa, CipriàRequena i Alejandro Berdié; Tomàs i Valiente de la UAB, integrat per Raquel Chasserot, Ramon Salvat, Jordi Farnés i Pol Ribas; i ESADE Ramon Llull, integrat per Sandra Rubio, Ignacio Rigau, Xavi Vila i Sergi Fernández.

El jurat, format per: Manuel Ruiz de Lara, Magistrat especialista en Dret Mercantil; Carmen Robles Gil, Jutgessa titular del jutjat de Primera Instància i InstruccióNº7 d'Arenys de Mar; i Pablo CatalàGarcía, jutge titular del Jutjat de Primera Instància i InstruccióNº1 d'Esplugues de Llobregat, va triar l'equip Tomàs i Valiente com el guanyador; Sergi Fernández va ser premiat com a millor orador i Raquel Chasserot va obtenir el premi a la millor jurista.

Després de la celebracióde tres rondes de debat i el otorgamienti dels premis, es van fer públics els noms dels 17 seleccionats que participaran a la Copa Masters del Poder Judicial / Challenge European Judicial Independence, que tindràlloc en diferents capitals europees. La Copaes desenvoluparàel 14 de juliol, a la Sala d'Actes dels Jutjats de plaça Castilla a Madrid, el 15 de juliol la jornada seràal Parlament Europeu -seran rebuts per diversos diputats i realitzaran una visita guiada-, al dia següent els treballs es realitzaran a París -seran rebuts pel jutge d'enllaçespanyol- i el 17 de juliol tindràlloc la jornada final al Congrés dels Diputats a Madrid.

A la Copa Masters Poder Judicial, participaran estudiants de la Universitat Complutense de Madrid, Universitat Francisco de Vitòria, Universitat de Màlaga, Club de Debat Universitari Còrdova, ESADE i Universitat Autònoma de Barcelona. Els seleccionats per representar a la nostra universitat són: CipriàRequena, Raquel Chasserot, Marta Giménez Arcusa, Albert Carles i Beatriz Núñez Grau.

Més informació: Enllaç
Torneig de la Lliga de Debat del Poder Judicial

 

Notícies relacionades

Totes les notícies