Presentació del llibre de la professora Maria Dolors Garcia-Ramon sobre Geografia i gènere

Dolors Garcia Ramon

El proper dimecres, 20 de març, la Facultat de Filosofia i Lletres, a les 11.30 h. acull la presentació del llibre «Maria Dolors Garcia-Ramon. Geografía y género, disidencia e innovación» , elaborat per Abel Albet (ed.), Janice Monk, Maria Prats Ferret i Susana Maria Veleda da Silva, que tracta sobre l'aportació en matèria de geografia i gènere de la professora honorària de la UAB, Maria Dolores Garcia-Ramon, considerada la geògrafa espanyola amb més projecció internacional. Aquest assaig crític sobre l'autora i la seva obra, inclou, a més, una selecció de textos fonamentals i un article inèdit.

15/03/2019

Mitjançant la mirada crítica i disident que el feminisme i l'enfoc de gènere porten implícits, la professora Maria Dolors Garcia-Ramon -considerada la geògrafa espanyola amb més projecció internacional- demostra la necessitat i la viabilitat de la renovació dels estudis socio-espaials. 

El proper dimecres, 20 de març, la UAB acull la presentaició del llibre «Maria Dolors Garcia-Ramon. Geografía y género, disidencia e innovación» , volum 13 de la col·lecció «Espacios Críticos» elaborat per Abel Albet (ed.), Janice Monk, Maria Prats Ferret i Susana Maria Veleda da Silva. La professora honorària de la UAB, Maria Dolores Garcia-Ramon, està considerada la geògrafa espanyola amb més projecció internacional. Aquest és un assaig crític sobre l'autora i la seva obra, que inclou, a més, una selecció de textos fonamentals i un article inèdit.

Hi intervindran la mateixa Maria Dolors Garcia-Ramon, professora honorària de la UAB, i una de les principals expertes geògrafes del pais; Maria Prats Ferret, directora de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB; Mireia Baylina, professora i membre del Grup de Geografia i Gènere de la UAB, i Abel Albet, professor del departament de Geografia de la UAB.

Mitjançant la mirada crítica i disident que el feminisme i l'enfoc de gènere porten implícits, la professora honorària de la UAB  demostra la necessitat i la viabilitat de la renovació dels estudis socio-espaials. Per a Garcia-Ramon, el fet que les dones hagin estat finalment visibles en el paisatge geogràfic prové, tant de les transformacions que han tingut lloc en el seu entorn social, com dels canvis que s'han donat dins la disiciplina geogràfica.

"Encara que al llarg de la seva trajectòria científica Maria Dolors Garcia-Ramon ha dut a terme investigacions en camps tan diversos com la geografia rural, el pensament geogràfic, l'orientalisme i, en menor mesura, la geografia urbana, és cert que la seva aportació més notable rau en la geografia del gènere", explica Abel Abet en la presentació del volum.

El professor Abet explica també en la presentació del llibre sobre Garcia-Ramon que "ha estudiat l'espacialitat del gènere com un focus d'interès en si mateix, però, fidel a la seva aposta per la transversalitat, s'ha dedicat a interpretar el gènere en ia través de la geografia rural, del pensament geogràfic, de l' orientalisme i de la geografia urbana, en una elecció que ha donat sentit i praxi espacial a la teoria feminista i, alhora, ha suposat tot un repte d'innovació en camps de la geografia més tradicionals".

La professora honorària de la UAB ha fet possible que molts joves acadèmics espanyols i iberoamericans entressin en contacte directe amb les persones i els llocs irradiadors de la més avançada investigació geogràfica (majorment, en geografia del gènere), alhora que ha organitzat importants esdeveniments internacionals i ha acollit a estudiants, investigadors i acadèmics sènior de tot el món, tal com explica Abet al llibre.

L'acte es farà a la Sala de Graus Facultat de Filosofia i Lletres, a les 11:30 hores. Està organitzat  per la Facultat de Filosofia i Lletres, el Departament Departament de Geografia, espaiscritics.org i Icaria Editorial.

 

Notícies relacionades

Estudiants

El doble grau en Física i Matemàtiques a la UAB torna a ser l'estudi amb la nota de tall més alta del sistema universitari

El doble grau en Física i Matemàtiques que ofereix la UAB ha obtingut, un any més, la nota de tall més alta de tot el sistema universitari català, un 13,528 sobre 14. En 74 titulacions de la UAB, del més d'un centenar que ofereix, la nota d'accés ha pujat respecte el curs passat, en un any rècord de preinscripcions universitàries. El 22,3% dels estudiants han sol.licitat en primera preferència la UAB.

María Valdés i Maite Paramio

Canvis a l’Equip de Govern de la UAB

A partir de l’1 d’agost seran efectius canvis a l’Equip de Govern de la UAB. María Valdés serà la nova vicerectora de Programació Acadèmica i de Qualitat i María Teresa Paramio, nova vicerectora d’Igualtat i d’Ocupabilitat. El vicerector Màrius Martínez assumeix les competències d’Alumnat.

Totes les notícies