Reflexions entorn les violències masclistes i LGTBI-fòbiques, en directe per Instagram

MapaGenereMon

L'Observatori per a la Igualtat de la UAB ha organitzat per al mes juliol quatre xerrades en directe a través del seu Instagram que abordaran temes com la prevenció de les violències masclistes, la sexualitat des del plaer, la nova llei de llibertat sexual o les violències que reben les dones racialitzades. Serà del 3 al 17 de juliol. 

01/07/2020

Les quatre xerrades per Instagram Live que ha organitzat l'Observatori per a la Igualtat de la UAB per al mes de juliol s'emmarquen en el programa "Reflexionem entorn les violències masclistes i LGTBI-fòbiques", del Pacto de Estado contra la Violencia de Género del Ministerio de Igualdad que l'Observatori està duent a terme durant aquest any 2020, i del qual ja se'n van fer dues als mesos de maig i juny.

El divendres, 3 de juliol, Daniel Tejedor, del projecte Canviem-ho del SAH BCN, i Zoe Grks, activista trans, parlaran de "Masculinitat i prevenció de les violències masclistes", a les 12 h. Serà una càpsula per Instagram Live amb un recull de preguntes que se'ls ha fet.

El dimecres, 8 de juliol, Carlota Coll i Laura Arcarons, de la Cooperativa Mandràgores, oferiran un taller-conversatori per Instagram Live, a les 17h, amb un recull de preguntes sobre la vivència d¡una sexualitat empoderada i feminista i el paper d'aquesta en la prevenció de les violències masclistes.

La nova llei de violència sexual serà abordada el dimecres, 15 de juliol, amb una xerrada amb Montse Pineda, de Creación Positiva, i Patrícia González, del Grup Antígona. Aportaran unes primeres pinzellades i un breu anàlisi dels prinicipals canvis que suposa la nova llei de llibertat sexual, actualment aprovada com a avantprojecte. Serà en directe per Instagram Live.

I el divendres, 17 de juliol, a les 17h, Antoinette Torres Soler, directora d'Afroféminas, i Marisela Montenegro, investigadora a la UAB, parlaran de les violències que reben les dones racialitzades en el context universitari.

Prèviament a aquestes quatre xerrades, l'Observatori va organitzar també dues més: una al mes de maig, sobre la lesbofòbia amb l' Elena Longares i la Míriam Alemán, i al mes de juny, amb la Mireia Boya, sobre les violències masclistes dins els moviments socials i els partits polítics.

Totes aquestes xerrades s'emmarquen en un conjunt de conferències, i trobades que es fan amb la col.laboració del fons 2019 del Pacto de Estado contra la Violencia de Género del Ministerio de Igualdad i que l'Observatori per a la Igualtat de la UAB està duent a terme durant aquest any 2020.

Instagram Observatori per a la Igualtat de la UAB

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Igualtat de gènere
 

Notícies relacionades

Totes les notícies